Wintervakantie in Tauplitz

Tauplitz is al meer dan 100 jaar een skigebied van naam en faam. De eerste Oostenrijkse skikampioenschappen werden er gehouden in 1911. In 1935 had Tauplitz opnieuw een primeur met de eerste sleeplift van het land. Sindsdien is men in Tauplitz blijven investeren in de best mogelijke faciliteiten voor wintersporters.

Skien en snowboarden

Op de berg “Die Tauplitz” bevinden zich 42 kilometer pistes en afdalingen. Uitdagend, vol afwisseling en geschikt voor beginners en gevorderden. Daarbij is bovenop de berg komen geen enkel probleem: maar liefst 20 verschillende liften brengen u snel naar de top. En dan begint de lol pas echt…
Lees verder over skien en snowboarden in Tauplitz

Langlaufen in Tauplitz

In Tauplitz zijn 4 langlauftrajecten, Loipen, uitgezet met een lengte van bijna 30 kilometer. Deze loipen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Zoekt u meer uitdaging, dan is de nabije omgeving van Tauplitz voor u bestemd. In Ausseerland – Salzkammergut zijn in totaal 229 kilometer loipen uitgezet met verschillende moeilijkheidsgraden. Er zit altijd een uitdagende en passende loipe bij om heerlijk te langlaufen.
Lees verder over langlaufen in Tauplitz

Wandelen en andere vrijetijdsbestedingen

Ook als u minder sportief bent aangelegd, is er voldoende te doen in en rond Tauplitz. Uiteraard kunt u heerlijk wandelen maar wat dacht u van:

  • rodelen op de Grafenwiese
  • Grimmig Therme in Bad Mitterndorf
  • schaatsen in Altaussee of Bad Mitterndorf
  • Nordic Walking
  • paardrijden